Circa 58% dintre vest-europeni se opun unor ajutoare financiare pentru Grecia

Joi, 25 Martie 2010, ora 17:22
941 citiri
Circa 58% dintre vest-europeni se opun unor ajutoare financiare pentru Grecia

Cetatenii din vestul Europei au pareri impartite cu privire la un ajutor financiar pentru Grecia, arata un sondaj al institutului francez Ifop, ale carui rezultate au fost publicate cu cateva ore inainte de reuniunea liderilor europeni de la Bruxelles, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Potrivit datelor colectate de fundatia Fondapol din cinci tari din vestul Europei (Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Spania), 58% dintre persoanele chestionate nu sunt de acord ca tarile lor sa finanteze Grecia "in numele solidaritatii europene".

Divergente nete de opinie apar la nivelul respondentilor din Franta, Italia si Spania, fata de cei din Germania si Marea Britanie, opinii ce urmeaza partial pozitiile adoptate de guvernele tarilor respective.

Grecia are cei mai multi sustinatori in randul cetatenilor italieni si spanioli.

Circa 67% dintre italieni, 55% dintre spanioli si 53% dintre francezi sustin acordarea de ajutoare financiare Greciei.

Pe de alta parte, numai 24% dintre germani si 22% dintre britanici sunt de aceeasi parere.

Dintre respondenti, 66% s-au declarat impotriva "crearii unui impozit european pentru ajutarea tarilor care se confrunta cu crize grave".

Aproape 70% dintre spanioli considera ca Spania s-ar putea confrunta cu o criza similara celei din Grecia in viitorul apropiat, fata de 61% dintre francezi si 50% dintre respondentii din Italia si Marea Britanie.

60% dintre respondenti sustin ca problemele din Grecia au fost provocate de gestionarea incorecta a finantelor publice, 78% dintre germani impartasind acest punct de vedere. 

#ajutor financiar, # grecia, # criza, # finante , #Grecia