Criza din Grecia, speculata de chinezi

Luni, 25 Iulie 2011, ora 09:53
1478 citiri
Criza din Grecia, speculata de chinezi

Criza datoriilor din Grecia ofera o buna oportunitate de investitii pentru companiile din China, in conditiile in care guvernul elen privatizeaza active, a declarat ambasadorul chinez Luo Linquan, transmite Reuters.

Una dintre conditiile noului program de ajutor international destinat Greciei, de 159 miliarde de dolari, este privatizarea unor active de 50 de miliarde de euro, pana in 2015.

Ambasadorul a declarat agentiei Xinhua ca efectul crizei datoriilor asupra comertului dintre China si Grecia va fi limitat, iar companiile chineze vor incerca sa profite de situatie.

"Grecia are nevoie de reforme structurale si privatizare. Unele active in domeniul transporturilor, energiei regenerabile, electricitatii, apei vor fi scoase la licitatie", a aratat Luo Linquan.

"Acestea sunt proiecte la care companiile chineze sunt destul de bune", a adaugat el.

Multi bancheri din Europa sunt ingrijorati ca programul de privatizare, care urmeaza sa inceapa cu vanzarea companiei de jocuri de noroc OPAP, este prea ambitios si ar putea fi afectat de birocratie.

Luo crede insa ca "Grecia se confrunta cu multe dificultati, dar tarile din zona euro nu vor sta sa se uite cum se agraveaza sau se extinde criza".

Autoritatile din China au afirmat in mod repetat ca au incredere in euro si in capacitatea Europe de a rezolva criza.

#criza datorii grecia, #grecia, #criza, #companie china , #Grecia