Datoria Greciei a depasit pragul de 300 miliarde de euro in trimestrul doi

Vineri, 17 August 2012, ora 16:30
1226 citiri
Datoria Greciei a depasit pragul de 300 miliarde de euro in trimestrul doi

Datoria statului elen a ajuns la 303,5 miliarde de euro la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al acestui an, de la 280,3 miliarde de euro, valoarea inregistrata la finalul primului trimestru din 2012, a anuntat, vineri, Ministerul de Finante de la Atena.

Creditorii privati ai Greciei au luat parte in martie la cea mai mare restructurare a unei datorii de stat, fiind nevoiti sa accepte stergerea a circa 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

Grecia ar mai avea nevoie de 7 miliarde euro pentru anularea datoriilor

Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante, datoria Greciei a atins un maxim record in decembrie, de 367,9 miliarde de euro. La inceputul anului 2010, datoria statului era de la 310,4 miliarde de euro.

Grecia se confrunta cu o criza financiara severa de la sfarsitul anului 2009 si este dependenta de ajutorul financiar de la statele zonei euro si FMI. In schimbul a doua pachete financiare, insumand 240 de miliarde de euro, statul elen s-a angajat sa adopte masuri dure de austeritate, pentru a aduce datoria la un nivel sustenabil si pentru a permite tarii sa se imprumute din nou de pe piata financiara.

Grecia ar mai avea nevoie de 7 miliarde euro pentru anularea datoriilor

Grecia reuseste sa imprumute de pe piete cea mai mare suma din ultimii doi ani

FMI: Datoria publica a Greciei ajunge in 2013 la nivelul record de 171% din PIB

#economie grecia, #datorie grecia, #crestere datorie Grecia, #criza financiara Grecia , #Grecia