Grecia ar putea avea nevoie de noi masuri de austeritate

Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:37
1066 citiri
Grecia ar putea avea nevoie de noi masuri de austeritate

Bugetul Greciei pentru anul 2013 inregistreaza deja un deficit de 1 miliard de euro, ceea ce, in opinia premierului Antonis Samaras, ar putea impune noi masuri de austeritate.

Samaras a facut o declaratie in acest sens, conform publicatiei mentionate, in cadrul unei reuniuni ce a durat patru ore joi la Atena si care a reunit celula de criza economica, inaintea misiunii 'troicii de creditori internationali' formata din UE, BCE si FMI, relateaza vineri ziarul elen To Vima, citat de Rbc.

Dupa sedinta maraton desfasurata la sediul Ministerului de Finante, al carui titular este Yannis Stournaras, premierul elen a subliniat ca executivul ar trebui sa prezinte propuneri pana in 12 aprilie, cand este prevazuta urmatoarea reuniune a Eurogrupului, la care se va discuta despre aprobarea noii transe de imprumut din pachetul de asistenta financiara pentru Grecia.

Estimarile recente au scos la iveala o 'gaura' de 1 miliard de euro in bugetul pe anul 2013 al Greciei, fapt ce lasa deschisa posibilitatea ca "troica sa ceara noi masuri de austeritate", a avertizat seful guvernului de la Atena.

Reprezentantii creditorilor sunt asteptati in data de 4 aprilie in capitala Greciei. La 1 aprilie, ministrul elen de finante va incepe seria consultarilor cu cele doua partide care sustin guvernul (PASOK si Stanga Democratica /(DIMAR)/), iar ulterior si premierul va purta discutii cu liderii celor doua formatiuni.

In timpul vizitei 'troicai' se va evalua daca Greciei ii vor fi deblocate 'transele in suspensie' de 2,8 miliarde de euro (pe luna martie) si 6 miliarde de euro pentru primul trimestru al acestui an. "Obiectivul guvernului grec este de a obtine unda verde pentru deblocarea celor doua transe de imprumut la reuniunea Eurogrupului din 12 aprilie in Irlanda, imediat dupa reuniunea Consiliului de administratie al FMI", scrie ziarul elen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit bugetar grecia, #masuri austeritate grecia, #creditori internationali Grecia , #Grecia