Deutsche Bank: Criza din Grecia, mai grava decat Lehman Brothers

Luni, 27 Iunie 2011, ora 19:18
1526 citiri
Deutsche Bank: Criza din Grecia, mai grava decat Lehman Brothers

Criza din Grecia ar putea avea efecte mai grave decat prabusirea Lehman Brothers din 2008, eveniment care a marcat inceputul crizei financiare, potrivit directorului general al Deutsche Bank, informeaza Mediafax.

Grecia are nevoie de o transa de 12 miliarde de euro din programul de imprumuturi in valoare de 110 miliarde de euro convenit anul trecut cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, pentru a putea plati datorii care ajung la scadenta in luna iulie, noteaza Reuters

O intrare in incapacitate de plata a Greciei ar putea cauza o criza la nivelul zonei euro si ar produce socuri pentru economia mondiala.

"Grecia singura si este prea mult. Dar daca sunt atrase si alte state prin extinderea problemelor, ar putea depasi proportiile Lehman Brothers", a spus Ackermann la o conferinta pe teme bancare organizata de Reuters.

Declaratia sefului Deutsche Bank survine unui avertisment similar al lui Juergen Stark, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene. Stark a avertizat ca o restructurare a datoriei pe pietele europene ar putea eclipsa falimentul Lehman Brothers.

Tarile europene pregatesc un al doilea pachet financiar pentru Grecia, in care sa fie implicat si sectorul privat, insa guvernul de la Atena trebuie sa obtina acordul parlamentului pentru un program de masuri de austeritate in valoare de 78 miliarde euro.

#faliment lehman brothers, #criza grecia, #ajutor grecia, #criza , #Grecia