Discursul lui Barroso, in Plenul European. Urmareste LIVE

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 10:29
1820 citiri
Discursul lui Barroso, in Plenul European. Urmareste LIVE

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, tine un discurs privind situatia Uniunii Europene si despre modul in care va fi rezolvata criza economica. Discursul va fi urmat de o dezbatere in plen.

Vezi aici discursul lui Barroso, live.

Streamingul este setat sa functioneze pentru Internet Explorer, pentru alte browsere calitatea poate sa fie scazuta sau clipul nu poate fi vizionat.

 

UE se confrunta cu cele mai mari provocari

UE se confrunta in prezent cu cele mai mari provocari de la infiintarea ei - o criza economica, sociala, dar si de incredere, a declarat Barroso.

Este vorba de increderea in capacitatea Uniunii de a gasi solutii la problemele cu care se confrunta, a precizat Barroso, citat de NewsIn.

De aceea, a spus Barroso, este absolut necesar sa fie rezolvata criza financiara, economica si sociala pe care o traverseaza Europa.

In cursul celui de-al doilea mandat al sau, presedintele Barroso a convenit cu Parlamentul European asupra prezentarii unui discurs anual privind starea Uniunii, stipulat in Acordul-cadru incheiat cu acesta.

In discursul despre starea Uniunii rostit in Parlamentul European, Barroso a declarat ca executivul pe care il conduce propune o taxa pe tranzactiile financiare, care sa ajute la iesirea din criza.

A venit timpul ca bancile sa faca ceva pentru Uniune, a spus Barroso, pledand in fata eurodeputatilor pentru adoptarea propunerilor pe care Comisia Europeana le face pentru a iesi din criza datoriilor suverane.

Grecia este si va ramane in zona euro

Grecia este si va ramane in zona euro, in ciuda crizei datoriilor cu care se confrunta, a asigurat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in discursul despre Starea Uniunii sustinut in Parlamentul European.

Nu avem nevoie de sfaturi din afara pentru a rezolva  problema deficitelor

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a mai cerut Uniunii Europene sa respinga sfaturile din afara privind rezolvarea crizei deficitelor din Zona euro, relateaza DPA, amintind ca Statele Unite s-au pronuntat recent in acest dosar.

"Sunt ranit cand vad unii din alte parti ale lumii spunandu-ne noua, europenilor, cu un grad de paternalism, ce trebuie sa facem", a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso, in Parlamentul European de la Strasbourg.

In discursul sau anual despre starea Uniunii, Barroso a cerut institutiilor UE si guvernelor nationale de la Paris, Berlin, Atena, Lisabona si Dublin sa aiba "un impuls de mandrie europeana" si de demnitate.

Astfel, UE ar trebui sa le spuna partenerilor internationali "multumim pentru sfaturi, dar suntem capabili, impreuna, sa depasim criza", a subliniat presedintele CE, in aplauzele europarlamentarilor. El a subliniat ca tarile europene trebuie sa-si arate in continuare solidaritatea cu Atena, in pofida problemelor pe care republica elena le-a adus Uniunii monetare.

Taxa propusa de CE ar putea aduce 55 miliarde de euro pe an

Taxa pe tranzactii financiare propusa de presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso ar putea aduce venituri de 55 de miliarde de euro pe an.

In ultimii trei ani, statele membre au acordat ajutoare si au furnizat garantii sectorului financiar in valoare de 4.600 de miliarde de euro. A venit timpul ca, in schimb, sectorul financiar sa isi aduca propria contributie la societate", a spus presedintele CE

Aceasta taxa va viza toate cele 27 de state membre UE.

 

#barosso, #discurs barroso, #live barroso ce, #plen european discurs barroso , #Grecia