Economia Greciei s-a contractat cu 6,2% in primul trimestru

Marti, 15 Mai 2012, ora 20:29
1637 citiri
Economia Greciei s-a contractat cu 6,2% in primul trimestru

Economia Greciei s-a contractat in primele trei luni din 2012, cel de-al 13-lea declin din ultimele 14 trimestre, tara fiind afectata de incertitudinea politica persistenta, in conditiile in care formarea unui guvern de coalitie intampina dificultati, la o saptamana dupa alegerile legislative.

In primul trimestru din 2012, Produsul Intern Brut al Greciei a inregistrat o scadere de 6,2%, comparativ cu perioada similara din 2011, dupa un declin de 7,5% in trimestrul patru din 2011, a anuntat marti Oficiul de Statistica de la Atena.

Comisia Europeana a estimat ca economia Greciei se va contracta cu 4,7% in 2012, al cincilea an de recesiune, in urma reducerii cheltuielilor si a majorarii taxelor, cerute in schimbul pachetelor de asistenta financiara de la FMI si UE.

Reuniunea dintre presedintele Greciei, Carolos Papoulias, si liderii partidelor reprezentate in parlament, cu exceptia celui neonazist si a celui comunist, dedicata formarii unui guvern de tehnocrati care sa scoata tara din criza a inceput marti intr-o atmosfera de pesimism. La reuniune au fost invitati liderii partidelor politice care au obtinut reprezentare parlamentara in alegerile din 6 mai, cu exceptia formatiunii neonaziste Zori de Aur, cu care celelalte formatiuni refuza sa negocieze.

#economie Grecia T1, #Grecia economie incertitudine politica , #Grecia