EURONEWS: Presedintele Deutsche Telekom doreste o internationalizare mai intensa

Luni, 19 Mai 2008, ora 10:47
1389 citiri
EURONEWS: Presedintele Deutsche Telekom doreste o internationalizare mai intensa

EURONEWS - Deutsche Telekom este in cautare de noi achizitii in strainatate, dupa cumpararea operatorului grec OTE, actiune anuntata cu putin timp in urma. Strategia a fost prezentata de presedintele Rene Obermann in cadrul adunarii generale a actionarilor, la Koln, in prezenta catorva mii de persoane.Cotatia actiunilor este lucrul care ii preocupa in cel mai inalt grad pe micii investitori. Un actionar spune: "Cotatia este in continuare scazuta. Domnul Obermann a decis sa parieze viitorul sau personal pe activitatea la bursa. Sper sa reuseasca sa depaseasca situatia, altfel cotatiile l-ar putea rasturna, ceea ce ar fi pacat, pentru ca face treaba buna".


Prin achizitionarea operatorului grec, grupul german doreste sa intre pe pietele europene pe care inca nu este prezent, avand in vedere faptul ca OTE detine filiale in tari precum Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania.


Obermann si-a argumentat acest efort de internationalizare: "Nu privim internationalizarea ca pe un scop, nu o intreprindem din cauza vreunei presiuni si nici din ratiuni de prestigiu. O intreprindem deoarece dorim sa cream o plus-valoare pentru actionarii nostri".


René Obermann doreste ca operatiunile din strainatate ale Deutsche Telekom sa reprezinte doua treimi din cifra de afaceri. Anul trecut, acestea au reprezentat mai mult de jumatate. in ceea ce priveste profitul, cifrele operatorului au stagnat in primul trimestru al acestui an.