Falimentul Greciei, adus din nou in discutie

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 15:47
1093 citiri
Falimentul Greciei, adus din nou in discutie
Ministrul grec de Finante si premierul Greciei / Sursa foto: Reuters

Discutiile care vizau o intelegere pentru obligatiunile guvernamentale ale Greciei au fost amanate, pentru moment, potrivit reprezentantiilor din sectorul privat si bancar.

Institutul International de Finante (IIF) a anuntat ca negocierile de vineri, de la Atena, nu au produs niciun raspuns constructiv, care sa fie unanim acceptat de toate partile si ca discutiile au fost amanate, scrie Reuters.

Oficialii IIF au discutat cu premierul elen, Lucas Papademos, despre "avantajele introducerii unui plan care sa vizeze reducerea voluntara a obligatiunilor elene cu 50%, ca parte a unui acord deja anuntat in octombrie.

Intelegerea ar putea aduce 100 de miliarde de euro si ar contribui la reducerea datoriei statului elen. Datoria Greciei a ajuns la 120% din productia economica, pana in 2020.

Ministrul elen de finante, Evangelos Venizelos, a declarat vineri ca este "sigur" ca va gasi o modalitate de a concilia punctele sale de vedere cu bancile creditoare ale Greciei pentru a se ajunge la stergerea a 100 de miliarde euro din datoria tarii, evitand astfel un faliment ce ameninta zona euro, transmite AFP.

"Sunt sigur ca putem sa conciliem punctele noastre de vedere", a declarat ministrul intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times, publicat on-line la cateva ore dupa suspendarea negocierilor dintre Grecia si creditorii sai privati pentru restructurarea datoriei sale publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru finante, #premier grecia, #criza grecia, #faliment grecia , #Grecia