Falimentul pandeste Grecia. Liderii nu s-au inteles asupra noilor masuri de austeritate

Joi, 09 Februarie 2012, ora 13:57
1034 citiri
Falimentul pandeste Grecia. Liderii nu s-au inteles asupra noilor masuri de austeritate

Liderii greci nu au resusit sa ajunga la o intelegere in privinta noului pachet de masuri de austeritate, necesare pentru evitarea falimentului.

Masurile de austeritate reprezinta conditia pe care Fondul Monetar International a impus-o pentru ca Grecia sa beneficieze de o noua transa de imprumut, in valoare de 130 milioane euro, iar planul ar fi trebuit prezentat astazi reprezentantilor FMI, potrivit Reuters.

Oficialii zonei euro au declarat ca pachetul trebuie adoptat de guvernul de la Atena si aprobat de UE, FMI si BCE pana la data de 15 februarie, asadar, este foarte importanta intocmirea documentelor la timp, pentru evitarea unui faliment dezastruos care ar putea pune in pericol relansarea economiei la nivel mondial.

Dupa o noapte de dezbatere cu liderii celor trei formatiuni politice din coalitia greaca si cu liderii UE si FMI, ministrul de Finante grec, Evangelos Venizelos, a declarat ca una dintre probleme nu a fost inca rezolvata, insa spera sa obtina totusi o decizie favorabila la Bruxelles.

Printre noile masuri de austeritate se numara scaderea salariului minim cu 20%, concedierea a 15.000 de bugetari din sectorul public si fuziunea tuturor fondurilor de pensii auxiliare.

#faliment grecia, #masuri de austeritate grecia , #Grecia