Fitch depuncteaza Grecia pentru datoriile pe termen lung

Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 00:11
1491 citiri
Fitch depuncteaza Grecia pentru datoriile pe termen lung

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat vineri calificativele Greciei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda nationala, cu doua trepte, la "BBB-", cu perspectiva negativa, dar a confirmat plafonul de tara la "AAA" si ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta la "F2".

"Inrautatirea ratingurilor reflecta intensificarea provocarilor fiscale, ca raspuns la perspectivele mai dificile privind cresterea economica si sporirea costurilor. De asemenea, reflecta incertitudinele existente privind strategia financiara a guvernului, in contextul cresterii volatilitatii pietei de capital", se arata in comunicatul agentiei de rating.

Fitch sustine ca cresterea abrupta a dobanzilor, precum si deteriorarea perspectivei economice din acest an vor ingreuna munca guvernului de a reduce deficitul bugetar la 8,7% din PIB.

Agentia recunoaste unele semne de imbunatatire ale mediului fiscal, insa considera ca lipsa de claritate privind mecanismul financiar extern ar afecta accesul Greciei la costuri suportabile de finantare de pe pietele externe si ar submina increderea in capacitatea guvernului de a-si atinge tintele fiscale.

Perspectiva negativa reflecta incertitudinile semnificative care raman in ce priveste posibilitatile de consolidare fiscala pe termen mediu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fitch, #grecia, #datorii, #calificative, #rating , #Grecia