FMI, ingrijorat de "lipsa de finantare" a Greciei

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 09:55
1005 citiri
FMI, ingrijorat de "lipsa de finantare" a Greciei

Christine Lagarde, presedintele Fondului Monetar International (FMI), si-a exprimat luni ingrijorarea in legatura cu "lipsa de finantare" a Greciei.

La Atena se negociaza finalizarea unui nou pachet de masuri care sa genereze economii bugetare de peste 11,5 miliarde de euro.

"Noi nu avem nevoie doar de economii de 11,5 miliarde de euro. Noi avem nevoie de o serie de masuri si de noi venituri pentru a reduce deficitul public", a afimat Christine Lagarde, intr-un discurs rostit la Washington, relateaza AFP.

Lagarde a remarcat in special existenta unei "lipsei de finantare" a Greciei, din cauza "intarzierilor mari in procesul de privatizare" a anumitor sectoare si a problemelor in colectarea impozitelor.

"Exista o problema de finantare, in special atunci cand se ia in considerare ragazul suplimentar" solicitat de Atena pentru reducerea deficitului bugetar, a rezumat seful FMI.

Din ce in ce mai multe voci sugereaza ca suma de 130 miliarde de euro acordata Greciei in martie de troika creditorilor internationali (FMI-UE-BCE) nu este suficienta pentru a raspunde dificultatilor financiare ale statului elen.

#Lagarde finantare FMI, #Lagarde criza Grecia, #Lagarde finantare Grecia , #Grecia