Franta: Exista toate elementele pentru un acord asupra Greciei

Luni, 20 Februarie 2012, ora 12:27
1202 citiri
Franta: Exista toate elementele pentru un acord asupra Greciei

Sunt reunite "toate elementele" pentru un acord care sa evite intrarea Greciei in incapacitate de plata, este de parere ministrul francez al economiei, Francois Baroin.

"Avem toate elementele pentru un acord. Voi pleda in acest sens ca ministru de finante in aceasta seara", a afirmat Baroin, la postul de radio Europe 1, referindu-se la reuniunea omologilor sai din zona euro.

"Doresc sa putem tine cont unii si ceilalti, membri ai Eurogrup, de tot ceea ce s-a facut de mai multe saptamani, chiar de mai multe luni, din partea Guvernului grec si a formatiunilor politice ale coalitiei de guvernare de la Atena", a subliniat ministrul francez.

Acesta si-a argumentat pozitia prin "doua motive" - angajamentele politice luate de parlamentul si Guvernul de la Atena pentru reforme structurale si posibilitatea ca tara sa ajunga "in faliment" la 20 martie, cand ajung la scadenta datorii de 14,5 miliarde de euro.

Ajutorul pentru Grecia cuprinde doi piloni: un nou plan de salvare de 130 miliarde de euro din partea creditorilor internationali publici (UE, FMI) si o stergere partiala a datoriei detinute privat, la nivelul a 100 miliarde de euro.

#faliment grecia, #Franta ajutor Grecia, #plan ajutor grecia, #ministru Finante Fanta ajutor Grecia , #Grecia