Franta: Iesirea Greciei din zona euro nu este exclusa

Luni, 04 Iunie 2012, ora 09:29
1356 citiri
Franta: Iesirea Greciei din zona euro nu este exclusa

Daca pana mai ieri sustineau zona euro cu orice pret, mai nou, francezii au trecut si ei la amenintari serioase in privinta Greciei. Pierre Moscovici, ministrul francez de Finante, spune ca se va ca problema iesirii Greciei din zona euro "se va pune fara indoiala", in cazul in care grecii nu-si revin.

Ministrul francez de finante Pierre Moscovici a estimat, duminica, ca problema iesirii Greciei din zona euro "se va pune fara indoiala", daca Atena revine la angajamentele sale de austeritate luate pe langa UE si FMI in caz de venire la putere a stangii radicale.

"Problema se va pune fara indoiala... Ea ar putea sa apara", a declarat Moscovici, precizand ca "in cazul in care grecii insisi nu isi respecta angajamentele" la sfarsitul alegerilor de la 17 iunie. "Ne dorim cu adevarat ca Grecia sa ramana in zona euro", a insistat el, intr-o emisiune de radio.

Ministrul finantelor a fost intrebat in legatura cu declaratiile sefului stangii radicale elene SYRIZA Alexis Tsipras, care a afirmat vineri ca vrea "sa anuleze" memorandumul ce impune Greciei masuri de austeritate in schimbul sprijinului UE si FMI daca el ar castiga alegerile legislative, aminteste AFP.

"Se va pune problema. In cazul in care grecii insisi nu isi respecta angajamentul, ne vom gasi intr-o situatie ce ar fi infinit mai complicata", a subliniat Pierre Moscovici.

Intrebat daca serviciile sale lucreaza la un scenariu de iesire a Atenei din euro, ministrul a admis ca "exista aici sau acolo reflectii, este posibil", dar ca "nu ar trebui sa existe un scenariu la care sa se lucreze astfel", a insistat el.

Pierre Moscovici a asigurat ca nu incearca sa anticipeze aceasta situatie, ci mai degraba sa o evite. "Lucrul la un plan de iesire ordonata a Greciei din zona euro nu ar fi rezonabil deloc", a considerat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia criza, #grecia datorii, #Grecia iesire zona euro, #grecia default , #Grecia