G7 cere mentinerea stimulilor economici, in pofida adancirii deficitelor

Luni, 08 Februarie 2010, ora 09:22
978 citiri
G7 cere mentinerea stimulilor economici, in pofida adancirii deficitelor

Ministrii de finante din cadrul grupului G7 au cerut continuarea masurilor de stimulare a economiei, de teama revenirii recesiunii, chiar daca atentia investitorilor se indreapta din ce in ce mai mult asupra adancirii deficitelor bugetare, relateaza Bloomberg.

"Trebuie sa continuam sa oferim stimulii la care ne-am angajat si sa incepem sa analizam strategii de retragere, pentru a trece la o politica fiscala mai sustenabila", a declarat ministrul canadian de finante, Jim Flaherty, dupa o reuniune G7.

Guvernele se confrunta cu o dilema, in contextul in care incearca sa accelereze revenirea din recesiune, iar datoriile cresc si sunt taxate de investitori.

Indicele MSCI World Index, al actiunilor mondiale, a scazut la cel mai mic nivel din luna octombrie, din cauza temerilor investitorilor, legate de posibila intrare a Greciei si a altor tari in incapacitate de plata.

"Oficialii se confrunta pe de o parte cu criza deficitelor si pe de alta parte cu riscul revenirii recesiunii", a declarat T.J. Marta, analist in cadrul firmei de cercetare Marta On The Markets LLC.

 

#mentinere stimuli, # deficite recesiune , #Grecia