Germania: Iesirea Greciei din zona euro nu mai inspira teama

Luni, 23 Iulie 2012, ora 09:16
1195 citiri
Germania: Iesirea Greciei din zona euro nu mai inspira teama

Vicecancelarul german si ministrul Economiei Philipp Roesler si-a reiterat ingrijorarea fata de capacitatea Greciei de a ramane in zona euro dar a apreciat ca acest scenariu, care altadata inspira teama, si-a "pierdut din oroare", relateaza AFP.

Roesler a afirmat, intr-un interviu acordat postului public ARD, ca partenerii Atenei asteapta raportul celor trei institutii de creditare cu privire la progresele realizate de Grecia in aplicarea reformelor. Acest raport va servi drept baza pentru Uniunea Europeana, BCE si FMI pentru a decide daca vor debloca sau nu o transa de 31,5 miliarde de euro din imprumutul de 130 de miliarde acordat in februarie.

"Totusi, trebuie sa spun ca sunt mai mult decat sceptic", a declarat Roesler, care este si presedintele partidului liberal FDP, membru al coalitiei de guvernare condusa de cancelarul Angela Merkel.

"Din nefericire, este posibil ca Grecia sa nu fie in masura sa isi indeplineasca angajamentele. Si o spun clar, daca Grecia esueaza in a indeplini cerintele (troicii), va avea mai mult de platit", a avertizat el.

Potrivit lui, daca sustinerea internationala acordata de aceasta tara se va opri, acest lucru ar putea determina grecii sa spuna "ca ar fi probabil mai inteligent sa paraseasca zona euro".

"In opinia a numerosi experti, a FDP, a mea, o iesire a Greciei din zona euro si-a pierdut demult din ororare", a afirmat el.

Guvernul grec se intalneste in aceasta saptamana cu liderii delegatiei tripartite pentru a incerca sa gaseasca un acord cu privire la reformele si economiile necesare mentinerii ajutorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia iesire zona euro, #Grecie ajutor FMI , #Grecia