Grecia a semnat pentru masurile de austeritate

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 20:08
1121 citiri
Grecia a semnat pentru masurile de austeritate

Antonio Samaras, liderul conservatorilor din Grecia, a trimis miercuri Uniunii Europene si FMI o scrisoare de sustinere a acordului de salvare a tarii.

Furnizarea celei de-a sasea transe din imprumutul de la UE si FMI, de opt miliarde de euro, a fost tinuta in loc de refuzul lui Samaras de a se angaja in scris ca partidul sau, Noua Democratie, va sustine acordul de salvare si dupa incheierea mandatului guvernul de interimar de uniune nationala.

In conditiile in care Grecia mai are bani doar pentru cateva saptamani, Samaras a trimis o scrisoare UE si FMI in care afirma ca il sprijina pe noul premier Lucas Papademos si noul acord de 130 de miliarde de euro.

El a reiterat insa un apel de modificare a unora dintre masurile economice care conditioneaza cel de-al doilea program de finantare destinat Greciei.

"Credem ca unele politici trebuie modificate, pentru ca programul sa aiba succes", a scris Samaras.

Ingrijorati de inconstanta politicienilor greci, UE si FMI au cerut liderilor de partide angajamente scrise pentru sustinerea masurilor de austeritate, inainte de a furniza urmatoarea transa de imprumut.

Socialistii fostului premier George Papandreou si partidul de extrema-dreapta LAOS si-au exprimat disponibilitatea de a semna, dar Samaras, care a fost impotriva primului acord de imprumut, de 110 miliarde de euro, a criticat noul plan si a cerut modificarea mixului de masuri care, in opinia sa, adancesc recesiunea.

#masuri austeritate grecia, #angajament scris masuri Grecia, #criza financiara , #Grecia