Grecia a vandut certificate de trezorerie de 1,62 miliarde de euro

Marti, 08 Martie 2011, ora 17:03
1262 citiri
Grecia a vandut certificate de trezorerie de 1,62 miliarde de euro

Grecia a vandut la licitatie, marti, certificate de trezorerie in valoare de 1,62 miliarde de euro, dar va trebui sa plateasca un randament mai ridicat fata de emisiunile precedente, in urma retrogradarii sale de catre agentia de rating Moody's, relateaza Financial Times, citat de NewsIn.

Agentia de administrare a datoriei publice din Grecia a stabilit o dobanda de 4,75%, cu 11 puncte mai mare fata de emisiunea de titluri din februarie.

Investitorii straini au achizitionat 31% din totalul certificatelor de trezorerie scoase la vanzare marti.

Moody's a scazut, luni, cu trei trepte, ratingul pentru obligatiunile emise de guvernul Greciei, de la Ba1, la B1, pe fondul incetinirii reformelor structurale si al dificultatilor in colectarea taxelor, ceea ce ar putea duce la restructurarea datoriei suverane de 350 de miliarde de euro a tarii, noteaza Financial Times.

Grecia ar urma sa plateasca, in cursul lunii martie, 12 miliarde de euro din aceasta datorie, in timp ce Fondul Monetar International urmeaza sa aprobe saptamana viitoare eliberarea celei de-a patra transe din imprumutul acordat Greciei, in valoare de 4,1 miliarde de euro. 

Tarile din zona euro vor asigura diferenta de 10,9 miliarde de euro, pana la suma de 15 miliarde de euro, reprezentand ajutorul prevazut a fi acordat Greciei in primul trimestru din acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#certificate trezorerie, #euro, #grecia, #miliarde , #Grecia