Grecia acuza Comisia Europeana ca a inchis ochii la derapajul bugetar al fostului guvern

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 09:31
1151 citiri
Grecia acuza Comisia Europeana ca a inchis ochii la derapajul bugetar al fostului guvern

Purtatorul de cuvant al guvernului elen, Georges Petalotis, a acuzat, marti, Comisia Europeana ca a inchis ochii la derapajul bugetar al Greciei, sub conducerea fostului Executiv conservator.

"Comisia Europeana avea datoria sa stie, sa faca controale, iar convingerea mea este clara, cunostea datele", a afirmat Petalotis la postul de radio Kanali 1, precizeaza Mediafax.


El a adaugat ca CE "putea in mod sigur sa estimeze ce se intampla in realitate, nu virtual, in economia elena".


Venit la putere la 4 octombrie 2009, guvernul socialist a revizuit rapid estimarea privind deficitul bugetar la 12,7% din PIB, de la nivelul de 6% anticipat de fostul Executiv.


Revizuirea a dus Grecia in cea mai grava criza financiara din ultimele decenii si a determinat guvernul sa adopte un program de austeritate sub supravegherea stricta a Uniunii Europene, care si-a conditionat astfel sprijinul.


La jumatatea lunii februarie, premierul Georges Papandreou a criticat pentru prima oara vigilenta europeana, afirmand ca UE, Comisia Europeana si Eurostat erau responsabile cu prevenirea unei astfel de situatii.


Deputatii socialisti au solicitat formarea unei comisii parlamentare de ancheta a neregulilor din statisticile raportate de guvernul de dreapta in perioada, 2004-2009.


Conservatorii sustin insa ca formarea comisiei de ancheta reprezinta o manevra politica.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, # deficit, # probleme, # derapaj , #Grecia