Grecia are un nou termen limita sa arate ca este pregatita pentru reforme

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 13:15
1186 citiri
Grecia are un nou termen limita sa arate ca este pregatita pentru reforme

Grecia are termen pana pe 18 octombrie, data urmatorului summit european, sa arate ca este hotarata sa aplice reformele promise in schimbul ajutorului din partea creditorilor internationali.

"Noi am subliniat ca inainte de orice noua deblocare de fonduri, Grecia trebuie sa-si arate hotararea de a pune in aplicare reformele promise pana la 18 octombrie, cel tarziu", a declarat Juncker intr-o conferinta de presa la Luxemburg, dupa o intalnire a ministrilor de finante din zona euro.

"Troica de creditori ai Greciei ne-a tinut la curent cu situatia din tara. Am fost bucurosi sa aflam ca s-au facut progrese substantiale in ultimele zile", a adaugat Juncker.

"Dar noi facem apel la troica sa finalizeze discutiile cat mai repede posibil", a continuat el.

"In ceea ce priveste Grecia, mai sunt multe de facut", a afirmat directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

Atena incearca sa obtina deblocarea unei transe vitale de 31,5 miliarde de euro dintr-un imprumut international de 130 de miliarde, acordat iarna trecuta si destinat recapitalizarii bancilor sale, si sa inceapa sa ramburseze datoria sa interna de aproape opt miliarde de euro.

Plata a fost blocata in iunie de creditorii tarii, in asteptarea adoptarii unui nou pachet de reduceri bugetare si de austeritate.

Grecia nu va mai rezista fara ajutor de la creditorii internationali dupa luna noiembrie, a declarat premierul elen Antonis Samaras, la inceputul lunii octombrie.

Grecia: Mai avem bani doar pana la sfarsitul lui noiembrie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reforme Grecia, #Grecia imprumut extern, #creditori grecia, #Grecia creditori internationali , #Grecia