Grecia concesioneaza insule ca sa faca rost de bani

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:03
4795 citiri
Grecia concesioneaza insule ca sa faca rost de bani

Grecia va reduce din datoria publica prin concesionarea unui numar de 40 de insule nelocuite pentru o perioada de pana la 50 de ani.

"Am identificat insule cu teren bun, care sunt situate in apropiere de continent si au infrastructura dezvoltata, iar instrainarea lor nu ar periclita siguranta nationala. In momentul de fata, legislatia nu ne permite sa le vindem si nici nu dorim acest lucru", a declarat Andreas Taprantzis, director in cadrul Fondului de Dezvoltare al Greciei, citat de Bloomberg.

Fondul are sarcina de a strange 50 miliarde de euro din activele statului pana in 2020, pentru a indeplini conditiile impuse de institutiile europene pentru acordarea ajutorului de 240 miliarde de euro. Pana acum insa, Grecia a reusit sa obtina numai 1,8 miliarde euro din privatizari.

Lista alcatuita include insule cu suprafete de la 500 mii de metri patrati la trei milioane metri patrati, care pot fi dezvoltate in statiuni turistice premium sau de lux. Fondul a avut in vedere 562 dintre cele 6000 de insule si ostroave detinute de Grecia.

Agentia de privatizare va evalua interesul investitorilor pentru proprietati in Grecia prin reluarea unei licitatii pentru dezvoltarea unui teren de golf pe insula Rodos, a spus Taprantzis.

Institutia a ales sase grupuri si consortii care vor participa la cea de-a doua runda a licitatiei pentru dezvoltarea unui teren de 1,85 milioane metri patrati pe insula. Proiectul include un teren de golf cu 18 gauri, iar castigatorul ar trebui sa fie ales pana in februarie.

#concesionare insule Grecia, #vanzare insule Grecia, #insule Grecia , #Grecia