Grecia elaboreaza un nou plan de economii, de 11,5 mld. de euro

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 14:37
1098 citiri
Grecia elaboreaza un nou plan de economii, de 11,5 mld. de euro

Grecia pregateste un nou plan de economii, de 11,5 miliarde de euro pe doi ani, pe care il va prezenta creditorilor sai internationali in aceasta luna, pentru a ramane sub protectia lor financiara, a indicat vineri, o sursa din Ministerul de Finante de la Atena.

Directorii financiari ai ministerelor s-au reunit vineri pentru a pune la punct detaliile acestui program de masuri bugetare, cerut de troica UE-BCE-FMI, a precizat sursa citata.

Programul de economii urmeaza sa fie prezentat delegatiei troicii, care va sosi intr-o noua misiune la Atena la data de 24 iulie.

Grecia s-a angajat in iarna sa pregateasca pana in iunie un nou plan de austeritate in schimbul deblocarii de catre UE si FMI a noului pachet de salvare, de 240 miliarde de euro pana in 2014.

Elaborarea lui a fost suspendata insa de criza politica incheiata prin instalarea guvernului Samaras, dupa doua randuri de alegeri legislative anticipate.

Planul de economii va fi supus miercuri spre aprobare liderilor celor trei partide din alianta guvernamentala, premierul conservator Antonis Samaras, socialistul Evangelos Venizelos si liderul stangii moderate, Fotis Kouvelis, a indicat aceeasi sursa ministeriala.

Programul este elaborat pe doi ani, pentru a respecta angajamentele initiale ale Atenei, dar guvernul vrea ca, in paralel, sa renegocieze cu partenerii si creditorii un termen suplimentar de doi ani, care ar amana pentru finele lui 2016 atingerea tintei de echilibru bugetar, a reiterat sursa citata.

#Grecia plan economii, #Grecia program economii, #Grecia plan austeritate, #Grecia imprumut FMI , #Grecia