Grecia face multe victime daca intra in faliment

Luni, 06 Februarie 2012, ora 14:11
1311 citiri
Grecia face multe victime daca intra in faliment
Grecia, aproape de faliment

Grecia continua negocierile cu creditorii privati, intr-o incercare de reducere a datoriei de stat. In cazul in care statul elen va da faliment, "lista victimelor" este una lunga.

Grecia trebuie sa accelereze reformele structurale si sa reduca deficitul pentru a da posibilitatea zonei euro sa acorde Atenei un al doilea plan de ajutorare, a declarat miercuri Poul Thomsen, seful misiunii FMI in Grecia, transmite Business Insider.

Printre tarile care vor avea de suferit, daca statul elen intra in faliment, se numara Spania, a carui expunere la datoria Greciei se ridica la peste 460 de milioane de dolari, Elvetia, cu o expunere mai mare de 570 milioane de dolari si Italia. Statul italian are o expunere de 1,87 miliarde de dolari la datoria Greciei.

SUA are o expunere de 2,32 miliarde de dolari, in timp ce expunerea Marii Britanii se ridica la 12,64 miliarde de dolari. Franta (10,69 miliarde de dolari) si Germania (12,41 miliarde de dolari)sunt cele doua tari europene cu cea mai mare expunere la datoria Greciei.

#grecia faliment, #intrare Grecia faliment , #Grecia