Grecia: Fondurile de pensii nu vor participa la rascumpararea obligatiunilor suverane

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 17:35
1234 citiri
Grecia: Fondurile de pensii nu vor participa la rascumpararea obligatiunilor suverane

Premierul elen Antonis Samaras a declarat luni ca fondurile de pensii din Grecia nu vor lua parte la programul de rascumparare a unei parti din obligatiunile suverane detinute de investitorii privati, destinat sa stearga aproape 30 miliarde de euro (39 miliarde de dolari) din datoria tarii, transmite site-ul ekathimerini.com.

Grecia a anuntat, luni, ca va realiza oferta de rascumparare a unei parti din obligatiunile suverane detinute de investitorii privati, precizand ca nu va cheltui mai mult de 10 miliarde de euro pentru rascumpararea obligatiunilor.

Samaras a explicat ca bancile din Grecia vor beneficia de pe urma rascumpararii obligatiunilor deoarece valoarea din registre a bondurilor pe care le detin este efectiv scazuta.

Premierul elen a declarat ca rascumpararea obligatiunilor detinute de fondurile de pensii din Grecia nu a fost niciodata luata in calcul pentru ca nu s-ar reduce astfel datoria tarii.

Ministrul elen de finante Yannis Stournaras este din nou luni la Bruxelles, pentru a patra intalnire a Eurogrupului din tot atatea saptamani, unde va prezenta detaliile planului de rascumparare a obligatiunilor.

#fonduri pensii Grecia, #rascumparare obligatiuni suverane Grecia, #stergere datorie Grecia, #criza economie Grecia , #Grecia