Grecia ingheata privatizarile, dar premierul da asigurari ca datoriile vor fi achitate

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 13:10
1245 citiri
Grecia ingheata privatizarile, dar premierul da asigurari ca datoriile vor fi achitate
Foto: wirtschaftsblatt.at

Noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, a dat asigurari ca tara isi va achita datoriile, dar va negocia cu creditorii internationali asupra programului de asistenta financiara a Greciei, de 240 miliarde de euro (270 miliarde de dolari), transmit BBC si Reuters.

Luand cuvantul la prima reuniune a noului Guvern de la Atena, Tsipras a promis miercuri 'masuri realiste' pentru redresarea economiei si s-a angajat sa lupte impotriva coruptiei.

Liderii UE au avertizat Atena sa-si indeplineasca angajamentele asumate in schimbul asistentei internationale. Creditorii internationali ai impus Greciei reducerea salariilor din sectorul bugetar, a pensiilor, masuri de restructurare si privatizare.

'Nu vom intra intr-un conflict mutual distructiv, dar nu vom continua politica de inrobire', a afirmat Tsipras la reuniunea Cabinetului, care a fost televizata. Renegocierea datoriei Greciei va consta in gasirea unei 'solutii viabile, corecte, in beneficiul tuturor', a explicat premierul, fara a da si alte detalii.

Una dintre primele decizii anuntate de noul Guvern de stanga al Greciei a fost oprirea planificatei vanzari a unei participatii de 67% in Autoritatea Portuara Pireu, a afirmat miercuri ministrul Energiei, Panagiotis Lafazanis. Acesta a adaugat ca va fi inghetata si privatizarea companiei de electricitate PPC.

Dupa acest anunt, la bursa de la Atena actiunile PPC si Piraeus Port Authority au scazut cu peste 7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#privatizari inghetate Grecia, #Alexis Tsipras premier Grecia , #Grecia