Grecia isi vinde cea mai mare companie de rafinare, in urma acordului cu creditorii

Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 16:22
3128 citiri
Grecia isi vinde cea mai mare companie de rafinare, in urma acordului cu creditorii
Foto: CC0 Creative Commons

Grecia a demarat miercuri o procedura de licitatie internationala pentru vanzarea unui pachet majoritar de actiuni la compania de rafinare Hellenic Petroleum, in conformitate cu acordul convenit cu creditorii internationali.

Agentia de privatizare din Grecia (HRDAF) a precizat ca va vinde un pachet de 50,1% din actiunile Hellenic Petroleum, iar partile interesate (care trebuie sa aiba o experienta de cel putin trei ani in industria de petrol si gaze) trebuie sa isi exprime interesul pana la data de 18 mai.

Potrivit unui document publicat pe pagina de Internet a HRDAF, procedura de licitatie se va desfasura in doua faze: una de preselectie si una de depunere a ofertelor angajante. HRDAF a precizat ca tranzactia va fi doar in numerar, transmite Reuters.

Hellenic Petroleum este cea mai mare companie de rafinare petroliera din Grecia si a treia din Europa cu o valoare de piata de 2,6 miliarde euro.

La inceputul acestei luni, actionarii principali - HRADF si Paneuropean Oil and Industrial Holding (Latsis Group) - au cazut de acord sa vanda un pachet de cel putin 50,1% din actiunile Hellenic Petroleum.

Pachetul de actiuni pe care fiecare dintre cei doi actionari principali il va vinde va fi decis la o data ulterioara, atunci cand investitorii de pe lista scurta vor fi invitati sa depuna oferte angajante.

Paneuropean Oil and Industrial Holding detine 45,5% din actiunile Hellenic Petroleum, iar statul grec detine o participatie de 35,5%.

Grecia a strans aproximativ 4,7 miliarde de euro din privatizari incepand din 2010, cand a semnat primul acord de asistenta cu creditorii internationali, iar obiectivul autoritatilor de la Atena este sa mai obtina alte trei miliarde euro pana in 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia vinde petrol, #privatizari grecia, #datorii grecia , #Grecia