Grecia mai vrea doi ani pentru taierea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro

Miercuri, 15 August 2012, ora 11:57
1363 citiri
Grecia mai vrea doi ani pentru taierea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro

Grecia vrea sa ceara inca doi ani pentru a putea indeplini conditiile ultimului plan de austeritate convenit cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, se arata intr-un articol publicat de Financial Times.

Premierul grec, Antonio Samaras, va expune saptamana viitoare detaliile propunerii sale cancelarului german, Angela Merkel, la Berlin, si presedintelui Frantei, Francois Hollande, la Paris, conform unui document la care a avut acces ziarul.

Grecia intampina dificultati in indeplinirea expectativelor partenerilor sai europeni privind reducerea cu 11,5 miliarde de euro a cheltuielilor publice ale acestei tari. Potrivit documentului respectiv, Grecia vrea ca termenul stabilit pentru a aplica reducerile in scopul diminuarii datoriei sale sa fie prelungit cu inca doi ani, de la 2014, cum a fost convenit, la 2016.

Ziarul britanic noteaza totodata ca rabdarea creditorilor din zona euro a ajuns la sfarsit si avertizeaza ca o noua ipotetica confruntare intre Atena si Berlin ar putea destabiliza si mai mult pietele financiare.

Grecia reuseste sa imprumute de pe piete cea mai mare suma din ultimii doi ani

Economia Greciei s-a contractat cu 6,2%

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#austeritate grecia, #redresare economie Grecia , #Grecia