Grecia nu va fi lasata sa intre in incapacitate de plata - Surse europene

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 15:31
1127 citiri
Grecia nu va fi lasata sa intre in incapacitate de plata - Surse europene
Sursa Foto: Bloomberg

Grecia nu va fi lasata sa intre in incapacitate de plata de catre creditorii sai, sustine un oficial european, care a adaugat ca nu va exista un "default" accidental sau premediat al Greciei.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care Grecia trebuie sa ramburseze la 16 noiembrie o datorie de 6,6 miliarde de euro, scrie Agerpres, citand AFP.

"Nu va exista un 'default' accidental sau premeditat al Greciei", a declarat responsabilul, chiar daca nu este asteptata o decizie la reuniunea de luni, 12 noiembrie, a ministrilor de finante din zona euro.

Oficialul citat s-a declarat "sigur ca toata lumea va tine cont de calendarul" si de necesitatile de finantare ale Greciei. In opinia sa, exista riscul ca un al doilea ciclu de negocieri sa fie necesar inainte de o decizie privind deblocarea transei de ajutor vitale pentru Atena.

Ministrii de finante din zona euro se reunesc luni, la Bruxelles, pentru a discuta despre situatia financiara a Greciei, care are nevoie urgenta de o noua transa de ajutor de 31,2 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rambursare datorie Grecia, #transa imprumut grecia, #salvare grecia, #probleme economice Grecia, #creditori grecia , #Grecia