Grecia nu va ma fi "pionul slab" al UE (Samaras)

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 08:56
1120 citiri
Grecia nu va ma fi "pionul slab" al UE (Samaras)
Primul ministru grec Antonis Samaras

Primul ministru grec Antonis Samaras a promis miercuri la Bucuresti ca tara sa va merge mai departe cu reformele cerute de partenerii europeni si creditorii tarii pentru a nu mai fi "pionul slab al Uniunii Europene".

"Intr-o tragedie contemporana, Grecia va deveni o istorie de succes. Simbolul unui sistem ce a esuat, ea va deveni exemplul unei reveniri spectaculare", a declarat Samaras, subliniind ca este de datoria lui sa schimbe lucrurile.

"Daca pionul cel mai slab din UE devine suficient de puternic, intreaga UE va iesi mai puternica" din criza, a adaugat el, intr-un discurs rostit in fata membrilor Partidului Popular European (PPE) reuniti in congres la Bucuresti.

Reamintind reformele intreprinse de Atena pentru a-si insanatosi finantele publice, Samaras a subliniat importanta coeziunii in cadrul societatii.

"Societatea nu este o masina ce se poate opri, oamenii nu sunt piese de schimb, trebuie sa mentinem coeziunea", a subliniat el, in ajunul unei zile de greva impotriva masurilor de austeritate.

Principalii creditori ai Greciei, "troica", au anuntat miercuri ca spera sa ajunga rapid la un acord cu autoritatile elene asupra reformelor de pus in aplicare in schimbul unui imprumut de 31,5 miliarde de euro.

#Antonis Samaras declaratii Bucuresti, #Antonis Samaras criza Grecia, #Antonis Samaras intalnire Partidul Popular European , #Grecia