Grecia, planul B: Ministrul Energiei cere ajutor Rusiei

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 12:05
1697 citiri
Grecia, planul B: Ministrul Energiei cere ajutor Rusiei
Foto: Kremlin

Oficialii din guvernul elen sustin ca au in buzunar un "Plan B" in cazul in care reprezentantii statelor din zona euro resping ultima propunere facuta de premierul Alexis Tsipras, a anuntat ministrul grec al Energiei, Panagiotis Lafazanis, intr-un interviu acordat postului Rusia 24 TV.

"Lipsa de resurse financiare acordate de Uniunea Europeana nu inseamna sfarsitul lumii. Avem alte surse la care vom apela", a mentionat Lafazanis, fara a da alte amanunte, relateaza agentia Novinite.

Lafazanis s-a aratat increzator ca tara sa va iesi victorioasa din aceasta incercare.

"Oficial, noi nu cerem ajutorul nimanui, chiar daca nu exista ajutoare care sa nu ne fie necesare in acest moment. Indeosebi un ajutor din partea Rusiei s-ar putea dovedi util", a mai spus ministrul grec.

Oficialii de la Moscova au declarat ca urmaresc indeaproape evolutia evenimentelor din Grecia.

In ciuda a doua intalniri intre premirul elen Alexis Tsipras si presedintele Vladimir Putin, Grecia nu a solicitat pana acum ajutor financiar din partea Rusiei.

O singura varianta de credit a fost inaintata Atenei de catre Gazprom, pentru sustinerea proiectului pentru gazoductul Turkish Stream care ar urma sa faca jonctiunea cu UE la granita dintre Turcia si Grecia.

Proiectul este insa blocat, ca urmare a lipsei unui acord semnat intre Moscova si Ankara.

Declaratiile lui Lafazanis vin pe fondul neindeplinirii obligatiilor financiare catre FMI, creditorii Greciei analizand miercuri o propunere de ultim moment facuta de greci, care vizeaza initierea unui alt program de asistenta financiara.

#ajutor financiar Rusia Grecia, #plan b grecia, #faliment grecia , #Grecia