Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia primeste 35,5 miliarde de euro de la liderii UE

Grecia primeste 35,5 miliarde de euro de la liderii UE
Ministrii de finante din zona euro au deblocat vineri 35,5 miliarde de euro pentru Grecia, fonduri care vizeaza direct anularea partiala a datoriei acesteia, iar restul urmeaza saptamana viitoare, a declarat ministrul german Wolfgang Schaeuble, dupa o discutie telefonica a membrilor Eurogrup.

Ei au luat act de succesul operatiunii de restructurare a datoriei initiata de Atena.

Aceasta a fost una dintre conditiile impuse pentru deblocarea celui de al doilea pachet de salvare destinat Greciei, cu o valoare totala de 130 de miliarde de euro.

Cu toate acestea, numai o parte din bani - un pachet in valoare de 35,5 miliarde, destinat in primul rand sa ajute bancile sa furnizeze garantii Bancii Centrale Europene - a fost deblocata vineri.

Bancile din zona euro nu mai puteau sa utilizeze obligatiunile elene ca garantii pentru creditele contractate la BCE, asa ca liderii europeni le-au promis o compensatie financiara.

Restul pachetului, adica 94,5 miliarde de euro, va fi deblocat probabil saptamana viitoare, potrivit lui Schaueble.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 870 ori