Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vin banii si la Atena! Grecii primesc luna aceasta un nou imprumut in valoare de 5,7 miliarde de euro

Vin banii si la Atena! Grecii primesc luna aceasta un nou imprumut in valoare de 5,7 miliarde de euro


Grecia a indeplinit toate conditiile stabilite de creditorii sai din zona euro pentru a primi in continuare imprumuturi, iar urmatoarea transa de 5,7 miliarde de euro va fi acordata in a doua jumatate a lunii martie, a anuntat vineri seful Eurogrup, Mario Centeno, transmite Reuters.

"Am fost informat ca toate actiunile precedente au fost finalizate", a afirmat Mario Centeno, adaugand ca Mecanismul European de Stabilitate (MES) va aproba probabil noile imprumuturi pentru Atena dupa ce vor fi incheiate procedurile parlamentare nationale.

"Astfel va fi deschisa calea pentru acordarea unei transe de 5,7 miliarde de euro, in a doua jumatate a lunii martie", a explicat presedintele Eurogrup.

Acesta a adaugat ca analiza finala a reformelor din Grecia este in desfasurare si se discuta posibile masuri pentru reducerea poverii datoriei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1449 ori
Citeste mai multe despreimprumuturi grecia datorii grecia