Grecia promite FMI noi economii de 325 milioane de euro

Joi, 16 Februarie 2012, ora 21:21
1110 citiri
Grecia promite FMI noi economii de 325 milioane de euro

Guvernul de la Atena si oficiali ai UE si FMI au convenit cum sa acopere un deficit de 325 de milioane de euro din planul de economii bugetare de 3,3 miliarde de euro adoptat luni, ceea ce sugereaza ca noul program de salvare este aproape finalizat, au declarat surse elene citate de Reuters.

Astfel, 100 de milioane de euro vor proveni din reduceri ale cheltuielilor din sectorul apararii, circa 90 de milioane de euro din unele reduceri de salarii in sectorul public si alte 135 de milioane de euro de la ministerele Sanatatii, Muncii si Internelor.

Grecia incearca sa obtina luni acordul ministrilor de Finante din zona euro pentru al doilea program de sustinere financiara de 130 de miliarde de euro, pentru a evita intrarea in defaul in martie, cand are de rascumparat obligatiuni dse 14,5 miliarde de euro.

Germania a indicat ca o propunere ca o parte din programul de salvare sa fie aprobata dupa alegerile din Grecia din aprilie nu mai este de actualitate.

O sursa din coalitia germana de guvernamant a spus insa, dupa discutii cu ministrul de Finante al Germaniei, ca unele probleme raman in discutie, precum posibilitatea infiintarii unui cont special pentru plata datoriilor Greciei si un control mai bun al eforturilor autoritatilor elene de reducere a cheltuielilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia faliment, #Grecia economii, #Grecia plan salvare FMI , #Grecia