Grecia refuza FALIMENTUL

Marti, 19 Iulie 2011, ora 00:14
1596 citiri
Grecia refuza FALIMENTUL

Autoritatile grecesti se arata foarte hotarate in respingerea falimentului; presedintele BCE face declaratii contrastante cu cele ale cancelarului german, opunandu-se falimentului tehnic al titlurilor de stat grecesti iar in SUA, Moody's sugereaza anularea limitei datoriilor publice pentru a evita incertitudinile periodice din piete - acestea sunt principalele stiri din presa economica internationala de luni.

Primul ministru grec, George Papandreou, a avertizat ca tara sa nu va intra in faliment precizand insa ca este nevoie ca liderii europeni sa se puna in acord in decizia cu privire la cea mai dura criza a datoriilor suverane cu care s-au confruntat pana in prezent.

Inaintea intalnirii de urgenta a liderilor din zona euro, menita sa gaseasca o solutie pentru situatia din Grecia care ameninta stabilitatea intregii europe, primul ministru grec a denuntat climatul de teama instituit de catre acele banci care joaca pe incapacitatea Greciei de a evita colapsul economic, informeaza The Guardian.

"Putem da asigurari ca Grecia nu a intrat si nu va intra in faliment. Din contra, suntem in plin proces de stabilire a unui acord pe termen lung in privinta datoriei publice", a declarat Papandreou.

De asemenea, a sugerat ca liderii europeni vor ajunge la un acord, in viitoare intalnire care va avea loc joi, cu privire la noul pachet financiar de sprijin, in valoare de 115 miliarde de euro.

Aceasta intalnire este general acceptata ca fiind ultima tentativa de a opri raspandirea crizei datoriilor suverane inspre alte parti ale continentului.

Declaratiile lui Papandreou vin in contextul in care secretarul de stat american, Hillary Clinton, a sosit in Atena pentru a-si arata sprijinul pentru programul de austeritate menit sa reface finantele publice ale Greciei. Clinton a asociat acest pachet e austeritate cu tratamentul prin chimoterapie.

Citeste continuarea pe ziare.com

#faliment grecia, #program austeritate grecia, #zona euro, #criza , #Grecia