Grecia trebuie sa faca economii imediate de trei miliarde euro

Marti, 10 Iulie 2012, ora 20:13
944 citiri
Grecia trebuie sa faca economii imediate de trei miliarde euro

Grecia trebuie sa faca economii imediate de circa trei miliarde de euro pentru a-si redresa conturile si a ramane sub protectia financiara a Uniunii Europene si a FMI, a avertizat marti ministrul elen de Finante Yannis Stournaras, transmite AFP.

"Partenerii Greciei au cerut aplicarea masurilor asumate pentru 2012, in urmatoarele cateva saptamani. Trebuie luate masuri de economisire a trei miliarde de euro, restante din luna martie", a afirmat Stournaras in fata presei, pe marginea unei intalniri cu omologii europeni.

Autoritatile de la Atena incearca pe de alta parte sa obtina de la institutiile creditoare o solutie intermediara care sa-i permita acoperirea, pana in septembrie, a necesarului de finantare, dupa ce in luna mai au fost blocate platile care feresc tara de intrarea in incetare de plata.

Grija noastra principala este asigurarea unei finantari intermediare, inainte de deblocarea urmatoarei transe, de 31,5 miliarde de euro, care include si fondurile destinate recapitalizarii bancilor", a aratat ministrul elen.

Chiar daca vor fi aplicate masurile bugetare si cele referitoare la privatizari, Grecia nu va putea sa respecte angajamentul privind reducerea deficitului bugetar la 5,4% din PIB, din cauza agravarii recesiunii, a avertizat Stournaras.

El a indicat ca a subliniat acest fapt la reuniunea de luni a Eurogroup, care a fost primul test european al guvernului rezultat in urma alegerilor parlamentare din 17 iunie.

#economii Grecia protectie FMI, #trei miliarde economii Grecia, #economii Grecia , #Grecia