Grecia trebuie sa reduca cheltuielile cu 3,2 miliarde euro in acest an

Marti, 07 Februarie 2012, ora 22:15
1398 citiri
Grecia trebuie sa reduca cheltuielile cu 3,2 miliarde euro in acest an

Grecia trebuie sa reduca cheltuielile bugetare cu 3,2 miliarde de euro, in acest an, pentru ca UE, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI sa aprobe al doilea program de salvare financiara.

Troica internationala si guvernul elen au convenit pana in prezent reducerea cheltuielilor cu circa 2,5 miliarde de euro si trebuie gasite solutii pentru economisirea altor 700 de milioane de euro, potrivit publicatiei elene Ta Nea.

Guvernul a convenit restrangerea cheltuielilor in domeniul sanatatii si al farmaciilor cu 1,1 miliarde de euro, in cel al apararii cu 300 milioane euro, in timp ce investitiile de stat vor fi taiate cu 400 de milioane de euro. Alte 650 de milioane de euro vor fi economisite prin reducerea subventiilor si a altor costuri.

Ministerul pentru Reforma in Administratie a anuntat luni ca guvernul intentioneaza sa concedieze 15.000 de angajati din sectorul public si sa desfiinteze sau sa reduca numarul agentiilor din sectorul public, pana la sfarsitul acestui an, potrivit agentiei elene Athens News.

Guvernul are ca obiectiv ca numarul angajatilor din sectorul public sa fie redus cu 150.000, pana la sfarsitul anului 2015.

Potrivit unor surse din minister, creditorii internationali au conditionat acordarea noului program de sprijin financiar de 130 de miliarde de euro de reducerea numarului de angajati din sectorul public.

Concedierile vor avea loc in toate ministerele, inclusiv in cazul personalului din armata si educatie.

#Grecia criza datorii suverane, #grecia faliment, #imprumut extern Grecia, #cheltuieli bugetare Grecia , #Grecia