Grecia vinde cladiri si resedinte diplomatice din Europa

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 13:56
2262 citiri
Grecia vinde cladiri si resedinte diplomatice din Europa

Guvernul grec vrea sa vanda mai multe cladiri si resedinte diplomatice din Europa, aflate in orase precum Londra, Bruxelles sau Belgrad. Masura este inclusa in programul de privatizari prin care incearca sa convinga creditorii externi sa continue finantarea statului.

Pe lista de vanzari de active intocmita de agentia pentru privatizari de la Atena au fost incluse proprietati imobiliare restrictionate anterior, precum resedinta consulului elen dintr-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere londoneze si cladiri de birouri in Bruxelles si Belgrad, au afirmat sursele citate.

Mai mult, un fost palat regal din apropierea Atenei ar putea fi vandut sau concesionat.

Grecia a promis creditorilor externi ca va atrage pana in 2020 fonduri de 50 miliarde euro din privatizari, jumatate din plan vizand vanzarea de proprietati imobiliare.

Fondul elen de privatizare a anuntat saptamana trecuta ca va accelera vanzarea activelor statului, in timp ce o misiune de inspectori din partea Comisiei Europene, FMI si Bancii Centrale Europene evalueaza progresul inregistrat de guvern in privinta tintelor din acordul de finantare externa de 130 miliarde euro.

Ce active scoate la vanzare statul elen

Printre obiectivele scoase la vanzare de statul grec se numara resedinta londoneza a consulului elen, o vila ridicata in urma cu 115 ani, in stil victorian, cu o suprafata de 947 metri patrati, situata in zona Holland Park din Kensington & Chelsea.

Preturile de vanzare din cartierele exclusiviste ale Londrei au crescut cu 9,9% in acest an si cu aproape 50% din 2009, potrivit datelor Knight Frank.

In Grecia, fondul vrea sa vanda sau sa concesioneze Palatul Tatoi, situat la 27 kilometri de Acropole, au mai spus sursele citate. Palatul a fost resedinta familiei regale elene pana in 1967 si include 40 de dependinte, grajduri si un cimitir.

Vanzarea acestei proprietati ar putea fi impiedicata de opozitia opiniei publice, dar si de starea avansata de degradare a palatului, au precizat persoanele citate.

Totodata, guvernul elen ar putea vinde o cladire de birouri cu opt etaje, cu o suprafata de 2.850 metri patrati, situata in Bruxelles, o alta proprietate similara, de 2.376 metri patrati, aflata in Belgrad, si o proprietate de 1.215 metri patrati in Ljubljana, capitala Sloveniei. In Nicosia, Grecia ar putea vinde un teren de 8.000 metri patrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia vanzare cladiri, #Grecia vanzare resedinte, #program privatizari grecia, #Grecia vanzare active , #Grecia