Grecia vrea amanarea ajustarii bugetare

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 10:15
1080 citiri
Grecia vrea amanarea ajustarii bugetare

Grecia sustine ca nu poate ajusta in acest moment cheltuielile bugetare, fiindca asta ar insemna ca nu poate face fata recesiunii. Totusi, statele din zona euro fac presiuni imense asupra statului elen sa aplice mai repede masurile de austeritate.

O noua amanare privind ajustarea bugetara a finantelor Greciei este "necesara" pentru a face fata recesiunii, a anuntat sambata seara ministrul de finante elen Yannis Stournaras, citat de agentiile internationale de stiri.

"Derapajul bugetar cauzat de recesiune nu trebuie corectat cu masuri suplimentare de austeritate, deoarece cercul vicios al recesiunii ar putea continua", a subliniat ministrul grec intr-o dezbatere parlamentara privind politica generala a noului guvern de coalitie condus de premierul conservator Antonis Samaras.

Ministrul elen a reafirmat insa ca tara sa trebuie sa continue pe calea reformelor si renegocierile cu creditorii Greciei, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, nu trebuie sa inceapa "in lipsa masurilor stabilite prin planul de ajustare bugetara".

Potrivit acordului de imprumut, Grecia trebuie sa se redreseze financiar pana in 2014, o perioada considerata prea scurta de guvernul de la Atena.

Yannis Stournaras se intalneste duminica dimineata cu liderii misiunii troicii UE-BCE-FMI, care efectueaza o vizita la Atena. La intalnirea de joi, ministrul Stournaras a recunoscut intarzierile inregistrate de Grecia in aplicarea ajustarii bugetare si necesitatea continuarii reformelor cerute de creditori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia zona euro, #Grecia iesire zona euro, #criza europa, #criza datorii zona euro , #Grecia