Grecii intra, din nou, in greva generala din cauza masurilor de austeritate

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 14:31
1163 citiri
Grecii intra, din nou, in greva generala din cauza masurilor de austeritate

Grecia era din nou paralizata miercuri din cauza unei greve generale de 24 de ore impotriva masurilor de austeritate impuse de troica creditorilor internationali ai statului elen, aflata actualmente la Atena pentru a examina starea finantelor tarii, transmite France Presse.

A patra greva generala de la inceputul anului, aceasta mobilizare a sindicatelor din mediul privat (GSEE) si cel public (Adedy) a afectat mai ales, in timpul diminetii, legaturile maritime dintre Grecia continentala si insulele acesteia, in conditiile in care majoritatea marinarilor diferitelor companii din sector au aderat la miscare.

Sistari ale activitatii pe durata a trei ore la inceputul si la sfarsitul zilei erau prevazute pentru retelele de autobuze si troleibuze din capitale, in timp ce la Acropole, cel mai vizitat obiectiv turistic grecesc, situat in centrul vechi al capitalei, accesul turistilor urma sa fie suspendat timp de doua ore, la sfarsitul diminetii.

In context, ambuteiaje enorme s-au format in timpul diminetii la Atena, pe fondul functionarii partiale a transporturilor publice. Centrul orasului a fost inchis circulatiei la sfarsitul diminetii din cauza actiunilor de protest programate de cei de la GSEE, Adedy si sindicatul Pame, apropiat de Partidul Comunist.

Insa o vreme mai degraba ploioasa suscita incertitudine cu privire la frecventarea manifestatiilor. Pe de alta parte, metroul Atenei, dupa cum este cazul de regula in zilele de greva, functiona in mod normal pentru a facilita deplasarea manifestantilor.

#greva generala grecia, #masuri austeritate grecia, #creditori internationali Grecia, #proteste austeritate Grecia , #Grecia