Grecii "livreaza" guvernul pana la finalul zilei

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 15:40
944 citiri
Grecii "livreaza" guvernul pana la finalul zilei

Cele trei partide grecesti care sustin pachetul de salvare si masurile de austeritate au cazut de acord sa formeze o coalitie de guvernare si negociaza ultimele detalii.

Intelegerea vine ca urmare a negocierilor prelungite dintre Noua Democratie, socialistii Pasok si Stanga Democratica care au inceput dupa alegerile de duminica din Grecia. Noua Democratie a castigat alegerile si a primit, datorita avansului in numarul de voturi, 50 de locuri in plus in parlament, scrie Associated Press, citat de Yahoo News.

Purtatorul de cuvant al stangii democratice, Gerasimos Georgatos, a spus ca partidul sau a decis sa intre la guvernarea condusa de conservatori.

"Oferim un vot de incredere, nu un vot de toleranta. Vom face parte din guvern. Acest lucru inseamna ca daca discutam in contradictoriu asupra unei anumite legi nu ne vom retrage sustinerea si nu vom distruge guvernul", a spus acesta.

De altfel, purtatorul de cuvant al Pasok a declarat ca vor forma un guvern pana la finalul zilei de miercuri, cand expira si rastimpul in care trebuie sa anunte noul executiv.

Crearea coalitie pro-ajutorare cu o sustinere majoritara in parlament ar reprezenta finalul unor lungi saptamani de nesiguranta politica in Grecia care a afectat pietele financiare din intreaga lume. Alegerile neconcludente din 6 mai a dus la esuarea tratativelor dintre partidele grecesti si la noi alegeri. Votul din 17 iunie a readus in prim plan ingrijorarile privind iesirea Greciei din zona euro in cazul in care partidul castigator era cel de extrema stanga.

Grecii si-au aratat, prin intermediul alegerilor, suparararea fata de reducerile salariale, deteriorarea serviciilor statului si rata somajului aflata in scadere accelerata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern grecia, #coalitie guvernare Grecia , #Grecia