Grecii protesteaza impotriva masurilor de austeritate

Luni, 13 Iunie 2011, ora 14:33
1116 citiri
Grecii protesteaza impotriva masurilor de austeritate

Grecii protesteaza impotriva noului plan de austeritate pregatit de Guvern si continua sa sustina un apel la greva generala lansat pentru miercuri, transmite Mediafax.

Cel putin 15.000 de persoane, potrivit politiei, s-au adunat in piata Syntagma, cea mai mare din capitala. Din cauza unui sfarsit de saptamana prelungit in Grecia, prezenta a fost cu mult mai redusa in raport cu cei 100.000 de manifestanti prezenti duminica trecuta.

Participantii si-au anuntat intentia de a forma un lant uman in jurul Parlamentului miercuri, ziua grevei generale, cand incep dezbaterile parlamentare privind planul de austeritate prezentat de Guvern.

Premierul Georges Papandreou si partidul sau nu beneficiaza decat de increderea unui sfert din populatie, potrivit unui sondaj publicat duminica.

Doar 26 la suta din persoanele chestionate mai au incredere in Papandreou, potrivit anchetei Public Issue publicate de cotidianul Kathimerini. Acelasi sondaj il credita in urma cu o luna cu 34 de procente.

Guvernul vrea ca Parlamentul sa aprobe o noua serie de masuri de austeritate
menite sa duca la economisrirea a 28 de miliarde de euro pana in 2015.

Mii de persoane manifesteaza de o luna impotriva acestor noi masuri, considerate a fi impuse din strainatate pentru a raspunde unei crize provocate de anii de haos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greci, #masuri austeritate, #proteste grecia , #Grecia