Grecii se orienteaza catre biciclete, renuntand la masini

Joi, 09 August 2012, ora 13:40
1365 citiri
Grecii se orienteaza catre biciclete, renuntand la masini

Situatia economica a Greciei a dus la inchiderea a sute de afaceri, cresterea somajului si scaderea standardelor de viata. In acelasi timp, criza din Grecia a mai scos la iveala un fenomen nou: orientarea locuitorilor catre biciclete.

Grecii prefera acest mijloc de transport, pentru ca nu necesita costuri ridicate. Valoarea ridicata a taxei pentru drum, combustibil si reparatii i-a determinat pe greci sa renunte la masinile lor intr-o proportie ridicata. Numarul masinilor de pe drumurile din Grecia a scazut cu 40% in fiecare din ultimii doi ani. In acelasi timp, mai mult de 200.000 de biciclete au fost vandute in 2011, ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ 25% fata de anul anterior, potrivit Reuters.

Magazinele care comercializeaza biciclete si echipamente pentru acestea au inceput sa se raspandeasca in Atena, datorita cererii ridicate de pe piata pentru aceste produse.

In luna iulie, preturile carburantilor comercializati in Grecia au crescut cu 1,72 de euro pe litru, comparativ cu luna anterioara, pe fondul majorarii taxelor.

In Atena nu exista insa o infrastructura speciala pentru biciclisti, acestia fiind nevoiti sa mearga pe langa masini.

Companiile grecesti care produc biciclete exporta acum aceste produse in sapte tari, printre care se numara Germania si Statele Unite ale Americii.

#Grecia achizitie biciclete, #Grecia mijloace de transport, #Grecia folosire biciclete , #Grecia