Grecii voteaza bugetul pentru 2013, pe fondul protestelor contra noilor masuri de austeritate

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 12:01
1387 citiri
Grecii voteaza bugetul pentru 2013, pe fondul protestelor contra noilor masuri de austeritate

Noi manifestatii de protest contra masurilor de austeritate sunt prevazute duminica dupa-amiaza la Atena, in conditiile in care Parlamentul grec va supune la vot in cursul serii proiectul de buget pentru 2013.

La apelul sindicatului GSEE (privat) si a Adedy (public), demonstrantii se vor reuni de la ora locala 17:00 (ora 15:00 GMT) in piata Syntagma din centrul capitalei elene. Noile masuri de austeritate impotriva carora protesteaza sindicatele elene prevad economii de 9,4 miliarde de euro, noteaza duminica France Presse.

Guvernul de coalitie de la Atena, condus de conservatorul Antonis Samaras, se bazeaza in Parlament pe o majoritate confortabila de 169 de deputati dintr-un total de 300, dintre care 126 membri ai partidului Noua Democratie, 27 de membri ai PASOK (formatiune socialista) si 16 ai Stangii democrate Dimar.

Previziunile economice pentru anul viitor indica o continuare a recesiunii in Grecia, pentru al saselea an consecutiv, produsul intern brut (PIB) urmand sa scada cu 4,5%, in timp ce in acest an contractia economiei elene va fi de 6,5%.

Potrivit ministrului de finante Yannis Stournaras, noile masuri de austeritate adoptate miercuri de Atena vor permite reducerea deficitului bugetar cu aproape 5,5% din PIB in 2013, ceea ce inseamna 9,4 miliarde de euro.

Pentru creditorii externi ai Greciei - Uniunea Europeana si FMI - continuarea masurilor de austeritate bugetara constituie o conditie esentiala pentru virarea catre Atena a unei transe de 31,2 miliarde de euro din programul de asistenta financiara internationala, adauga sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vot masuri austeritate Grecia, #masuri austeritate grecia, #proteste masuri austeritate Grecia, #proteste grecia , #Grecia