Greva continua in Grecia, din cauza masurilor de austeritate

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 13:25
1371 citiri
Greva continua in Grecia, din cauza masurilor de austeritate
Foto: The Guardian

Parlamentul Greciei urmeaza sa voteze pachetul de masuri de austeritate propus de guvern, in valoare de 13,5 miliarde de euro, dar pentru moment dezbaterile s-au blocat din cauza unor probleme procedurale. Intre timp, greva generala inceputa marti continua.

Parlamentarii greci au decis cu o majoritate de 170 la 47 ca propunerea legislativa a guvernului este conforma cu Constitutia tarii, dar au aparut stiri conform carora Curtea Constitutionala a Greciei considera anumite parti ale pachetului de masuri de austeritate neconstitutionale The Guardian.

Transportul este unul din sectoarele cele mai afectate de greva, dar tramvaiele, metrourile si trenurile din Atena sunt asteptate sa-si reinceapa activitatea dupa ora 13.00.

Transporturile feroviare din suburbii, autobuzele, taxiurile si feriboturile vor continua greva pana la miezul noptii.

Farmaciile au ramas si ele inchise, in timp ce spitalele functioneaza cu personal redus. Inginerii, avocatii, procurorii, profesorii, lucratorii postali, precum si cei din sectorul bancar se afla, de asemenea, in greva.

Marsuri ample de protest vor avea loc in dupa-amiaza de miercuri, iar controlorii de trafic aerian isi vor intrerupe activitatea intre orele 12.00 si 16.00.

#greva generala grecia, #vot masuri austeritate Grecia, #Parlament Grecia pachet masuri austeritate, #proteste Grecia masuri austeritate , #Grecia