Greva generala in Grecia

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 08:17
1396 citiri
Greva generala in Grecia

O noua greva de 24 de ore are loc miercuri in Grecia, protestele ducand la inchiderea scolilor, anularea feriboturilor si zborurilor, in timp ce spitalele vor functiona cu personal redus, relateaza NewsIn.

Aceasta este prima greva generala dupa ce Gvernul a anuntat luna trecuta introducerea urgenta a unei taxe pe proprietate si suspendarea activitatii a 30.000 de bugetari.

Potrivit corespondentului BBC la Atena, acesta este un test al influentei sindicatelor mari din Grecia. Astfel, sindicatele au nevoie de o participare masiva la proteste, pentru a demonstra ca opozitia fata de masurile de austeritate continua a adaugat el.

Greva intervine in conditiile in care ministrii de finante din zona euro au amanat decizia de deblocare a urmatoarei transe din pachetul de salvare pentru Grecia. Ei au anuntat amanarea luni, dupa ce Grecia a admis ca nu va putea respecta tinta de deficit fixata pentru 2011 si 2012.

Ministrul de finante Evangelos Venizelos a precizat marti ca Guvernul dispune de suficienti bani pentru a plati pensiile, salariile si creditorii pana la mijlocul lunii noiembrie. Anterior, Atena avertizase ca fara banii promisi va intra in incapacitate de plata la mijlocul lunii octombrie.

Masurile de austeritate impuse de Guvern s-a dovedit extrem de nepopulare si au dus la un val de greve si proteste. Marti, manifestantii au blocat din nou intrarea in mai multe cladiri guvernamentale, inclusiv in Ministerul de Finante si in cel al Transporturilor.

Multi greci cred ca masurile de austeritate distrug orice sansa de crestere economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #criza economica, #criza financiara, #criza globala, #grecia, #criza grecia, #plan austeritate, #grecia greva, #grecia protest , #Grecia