Guvernul de uniune nationala propus de Papandreou intampina probleme

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 16:05
1225 citiri
Guvernul de uniune nationala propus de Papandreou intampina probleme
Sursa foto: Romania Libera

Liderul principalul partid elen de opozitie a cerut din nou ca premierul Giorgios Papandreou sa demisioneze, pentru deblocarea crizei politice din tara.

Presedintele partidului Noua Democratie, Antonis Samaras, a declarat dupa o intalnire cu presedintele ca, daca premierul a demisiona, "totul se va debloca".

El nu a precizat daca se va alatura unui guvern de unitate nationala, asa cum a propus Papandreou, dar a precizat ca este "hotarat sa ajute".

Antonis Samaras, seful partidului Noua Democratie, a anuntat sambata ca refuza sa faca parte dintr-un guvern de uniune nationala propus de Papandreou. El a spus ca actualul premier este periculos pentru Grecia si a cerut din nou convocarea de alegeri imediate.

Insa Papandreou a subliniat ca alegerile trebuie sa astepte pana dupa aprobarea pachetului de salvare oferit de UE.

Doua sondaje de opinie date publicitatii sambata sugereaza ca grecii ar prefera un guvern de uniune nationala in locul alegerilor anticipate.

Papandreou s-a intalnit cu presedintele Karolos Papoulias sambata, la cateva ore dupa ce a supravietuit unui vot de incredere in Parlament.

Papoulias a cerut fortelor politice din tara sa isi depaseasca diferentele si sa colaboreze pentru a rezolva o criza care pune in pericol intreaga Zona euro. "Consensul este singura cale", a afirmat Papoulias.

#guvern uniune nationala Grecia, #Grecia Papandreou , #Grecia