Guvernul elen a inceput luni procesul de restructurare a datoriilor

Luni, 12 Martie 2012, ora 19:55
975 citiri
Guvernul elen a inceput luni procesul de restructurare a datoriilor

Guvernul elen a inceput luni procesul de restructurare a datoriilor detinute de creditorii privati, o conditie esentiala pentru a obtine un al doilea pachet de salvare din partea UEsi FMI.

Horst Reichenbach, seful misiunii speciale a UE pentru a ajuta la reconstructia economiei elene a ajuns luni la Atena, unde se va intalni cu oficiali inainte de a da publicitatii un raport privind progresul tarii.

Reichenbach se va intalni cu nou numitul ministrul al dezvoltarii Anna Diamantopoulou pentru a discuta despre ritmul de implementare a reformelor cerute de creditorii Greciei.

El urmeaza sa discute si cu liderii sindicatelor, pentru a analiza reformele de pe piata muncii, vizand reducerea cheltuielilor prin scaderea salariilor si pensiilor.

Restructurarea datoriei a fost acceptata de 85,8% dintre creditorii privati ai Atenei, ceea ce permite tarii sa evite falimentul, a anuntat vineri guvernul elen.

Aceasta a fost una dintre conditiile impuse pentru deblocarea celui de al doilea pachet de salvare destinat Greciei, cu o valoare totala de 130 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii grecia, #economie Grecia restructurare , #Grecia