Guvernul grec are de incasat 60 de miliarde de euro din taxe

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 13:57
1124 citiri
Guvernul grec are de incasat 60 de miliarde de euro din taxe

Guvernul grec are de incasat 60 de miliarde de euro din taxe si impozite, potrivit unui raport al Grupului de lucru pentru Grecia.

Raportul Grupului de lucru pentru Grecia, publicat joi, arata ca posibilitatea colectarii unei mari parti din cele 60 de miliarde de euro este "foarte scazuta". Doar opt miliarde de euro "vor putea fi colectati mai mult sau mai putin rapid", a declarat unul dintre membrii Grupului de lucru pentru Grecia, condus de germanul Horst Reichenbach.

Atena a demarat mai multe procese impotriva unor companii pentru recuperarea a 30 de miliarde de euro, dar astfel de procese se pot intinde in Grecia pe durata a zeci de ani.

Imbunatatirea sistemului de colectare a taxelor reprezinta una dintre prioritatile programului de ajustare bugetara decis de Atena impreuna cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Raportul mentioneaza ca "sume enorme" de bani, de ordinul sutelor de miliarde de euro, au fost scoase din tara si plasate in special in banci elvetiene. Atena spera sa recupereze macar o parte din aceste sume prin negocieri cu autoritatile de la Berna. Horst Reichenbach a declarat ca negocierile bilaterale intre Grecia si Elvetia vor incepe in curand.

#incasari guvern grec, #Grecia incasari taxe impozite, #Grecia taxe 2011 , #Grecia