Guvernul Greciei a aprobat lansarea programului de restructurare a datoriilor

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 17:18
1113 citiri
Guvernul Greciei a aprobat lansarea programului de restructurare a datoriilor

Guvernul Greciei a aprobat vineri lansarea programului de restructurare a datoriilor catre creditorii privati printr-un schimb de obligatiuni, care va duce la reducerea obligatiilor financiare cu 107 miliarde de euro.

"A fost facut un efort titanic pentru asigurarea sprijinului financiar pentru tara", a declarat premierul Lucas Papademos dupa sedinta de guvern, potrivit publicatiei elene Khatimerini.

Autoritatile elene spera ca procesul de restructurare a datoriilor sa fie incheiat pana pe 12 martie, inainte de ajungerea la maturitate a unor obligatiuni de 14,5 miliarde de euro, pe 20 martie.

Parlamentul de la Atena a aprobat joi detaliile programului de schimb de obligatiuni, prin care creditorii privati trebuie sa accepte reducerea cu 53,5% a valorii nominale a detinerilor.

Schimbul de obligatiuni va duce la reducerea datoriilor Greciei cu 107 miliarde de euro, fiind o componenta esentiala a celui de-al doilea program de salvare. Componenta publica a programului, care va fi asigurata de statele din zona euro si FMI, este de 130 de miliarde de euro. Prin aplicarea acestui program, ponderea datoriei publice in PIB ar trebui sa scada de la 160% in prezent la 120,5% pana in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern Grecia restructurare datorii, #restructurare datorii grecia, #criza datorii grecia , #Grecia