In ianuarie, Grecia va veni cu un plan de refinantare a datoriei

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 10:00
1121 citiri
In ianuarie, Grecia va veni cu un plan de refinantare a datoriei
Datorie Grecia

Alegeri legislative anticipate vor avea loc in Grecia la sfarsitul lui aprilie, a anuntat marti ministrul Finantelor, precizand ca un plan de refinantare a datoriei va fi prezentat luna viitoare.

"Dupa Pasti, la sfarsitul lui aprilie, vor avea loc alegeri", a declarat Evanghelos Venizelos, in cadrul unei reuniuni a partidului socialist Pasok, una dintre cele trei formatiuni ale coalitiei guvernamentale, conform Mediafax.

"Viitorul tarii se va decide in doua sau trei saptamani incepand de pe 16 ianuarie, in cadrul negocierilor asupra noului program" de ajutorare din partea zonei euro, care include planul de refinantare a datoriei, a precizat Venizelos.

Papademos este un tehnocrat care conduce un Guvern format in noiembrie de Pasok, partidul socialist aflat anterior singur la putere, partidul Noua Democratie (dreapta) si partidul de extrema dreapta Laos.

Principala sa sarcina este definirea modalitatilor si aplicarii celui de al doilea plan de ajutorare din partea Uniunii Europene (UE) si Fondului Monetar International (FMI), convenit in octombrie. De asemenea, el trebuie sa obtina aprobarea in Parlament a masurilor de austeritate promise in schimbul acestui ajutor.

O misiune reprezentand UE, FMI si Banca Centrala Europeana (BCE) este asteptata in ianuarie la Atena, cu scopul de a verifica daca obiectivele stabilite in cadrul primului plan de ajutorare din 2010 au fost atinse de Grecia si modul in care aceasta tara se pregateste pentru obtinerea celei de a doua serii de ajtoare.

Cu o economie in plina recesiune, Guvernul intampina tot mai multe dificultati in atingerea acestor obiective de asanare a finantelor publice, iar unii membri ai Cabinetului incep sa sugereze ca vor fi necesare alte masuri de austeritate.

#grecia criza, #criza economica, #criza financiara, #datorie grecia, #alegeri grecia , #Grecia